Известие

Collapse
No announcement yet.

alfa romeo 2.4 JTD пуши

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• alfa romeo 2.4 JTD пуши

Момци помогнете, че наближават далгите пътувания.Та значи като се кара нормално няма никав дим а при форсаж (разбираите ускорение ) изкарва облак черен дим, а няма загуба на мощност. От една година я имам и никога не е пушила.Между другото трабата ми е засмяна(голямата дето влиза в ДВГ-то от ляво) и съм я облепил с специално тиксо(ако може да се нарече така ). И още едно въпросче на 2-ра предавка леко предърпва между 2 -2600 некаде там.
    Alfa Romeo 156 2.4JTD `00

Re: alfa romeo 2.4 JTD пуши

Първоначално публикувано от choko66
    Между другото трабата ми е засмяна(голямата дето влиза в ДВГ-то от ляво) и съм я облепил с специално тиксо(ако може да се нарече така ).
    Мисля това ти е проблема, но нека по компетентни от мен да се изкажат.
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Comment

Eдин приятел си я смени имаше същия проблем сега е ок
      156 1.8 TS

Comment

искаш или не искаш дизела си пуши
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Comment

Re: alfa romeo 2.4 JTD пуши

Първоначално публикувано от georgyg
          Първоначално публикувано от choko66
          Между другото трабата ми е засмяна(голямата дето влиза в ДВГ-то от ляво) и съм я облепил с специално тиксо(ако може да се нарече така ).
          Мисля това ти е проблема, но нека по компетентни от мен да се изкажат.
          И аз мисля така
          sigpic
          SCUDERIA ITALIA
          BMW 5-er
          BMW 7-er
          Fiat GP

Comment

Първоначално публикувано от jimmyfloyd
            искаш или не искаш дизела си пуши
            Моята не пуши дори да я настъпя до долу. Иначе виж ако е "ауди" например и от магазина да го изкараш си пуши яко
            И моята придърпва на 2900-3000 оборота,но нямам идея от кво е,сигурно ще се окаже някоя тъпня ама за сега неми пречи и си я карам така.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Не можеш да разчиташ на 'специално тиксо'. Там имаш налягания от порядъка на 1 бар
              Въздухът преминава през дебитомерът, който казва на компютъра колко нафта трябва да го изгори, но реално, понеже ти изпуска откъм нагнетателната част, сместа става богата и пуши черно Няма ти кажа какви кълбета са, когато е разкачен на цяло въздуховода към двигателя

Смени облепения участък и давай смело газ
              _______
              146 JTD - ex
              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

аз имах подобен проблем с мойта преди 2 месеца.
                при мен се оказа, че когато ми сменяха акумулатора, този тето го монтира ми е откачил дебитомера и колата е влязла в сервизен режим. не я усещах да върви по-малко, вярно харчеше малко повеко, но като я настъпех и отзад ставаше плашеща история. открих го случайно като сменях крушката на левия фар на късите светлини. закачих си куплунга и всичко се оправи.
                дано да ти е такъв случая!
                успех

Comment

при мен съм забелязъл, че пуши при рязко подаване на газ след по-дълго каране в градско, като я покарам по магистралата след това "кълбетата дим" са значително по-малко. има змачение и с каква нафта е. последния път като се прибирах от морето заредих на лукойл на магистралата, е колата коренно се промени - върви доста повече и пуши по-малко.
                  Ex 156 SW 2,4 JTD .
                  Renault Megane Grandtour 2010
                  Ex Dedra 2.0 ieLS

Comment

първо искам да благодаря за съветите, второ ако може някои да ми каже откаде да си купя тази тръба и каде мога да си направя диагностика на ДВГ-то и по окачването, ако може някои плевенчанин да ми каже (ша го черпя бира на срещите некоя неделя)
                    Alfa Romeo 156 2.4JTD `00

Comment

Като покараш повечко градско и в гърнето се натрупват сажди. Няма страшно - изпъваш я по магистралата ,до Пловдив да речем, и забравяш за известно време за дима. После пак така...
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

по-яко е да пуши хаха така ще виждат отзаде, че само пушека могат да ми дишат
                        Alfa Romeo 156 2.4 JTD '99

Comment

Колеги същия проблем имам и аз, спука ми се маркуча от смукатела до радиаторчето за кулера. Все още не мога да го открия в магазинната мрежа, пуснал съм и тема за това. За сега също съм го облепил с армирано тиксо и скоби,не знам вече каде да го търся. Колега от форума ме светна че става от ИВЕКО само малко се скъсява. Май ще трябва да пригаждам нещо такова.
                          ALFA 156 2.4 JTD 140 PS THE BEST

Comment

Working...
                          X